Servicii

SERVICE:

Punere in functiune :

Punerea in functiune se va face de catre prestatorul de specialitate, conform instructiunilor aplicabile specifice fiecarui tip de aparat, tinand seama de parcurgerea urmatoarelor etape:

a) alimentarea aparatului cu combustibil gazos, apa si energie electrica;
b) verificarea etanseitatii circuitelor de combustibil gazos si de apa;
c) verificarea functionarii sistemelor de reglare si de protectie;
d) reglarea parametrilor de intrare in aparat;
e) pornirea aparatului, efectuarea reglajelor necesare pentru o functionare optima a aparatului in conditiile reale existente la utilizatorul final;
f) reverificarea functiilor de reglare si protectie la cald (in functionarea normala a aparatului);
g) verificarea la cald a evacuarii gazelor de ardere, a tirajului si a etanseitatii circuitului de evacuare a gazelor de ardere;
h) aducerea aparatului in functionare la parametrii nominali si efectuarea verificarii arderii;
i) masurarea parametrilor de functionare si inregistrarea acestora in buletine, fise de masuratori etc. (in conformitate cu propriile proceduri) si, in mod obligatoriu, intr-un raport de verificare.
j) instruirea utilizatorului final caruia i se va explica modul de exploatare si intretinere curenta a aparatului, subliniindu-se urmatoarele obligatii si restrictii:
utilizatorul final are obligatia sa opreasca imediat din functiune aparatul la care constata o anomalie/defectiune si sa se adreseze unui prestator de specialitate autorizat de ISCIR pentru remedierea defectelor;
este interzisa repunerea in functiune a aparatului pana la remedierea defectelor, care trebuie sa fie efectuata numai de agenti economici autorizati de ISCIR;
este strict interzisa incredintarea aparatelor de catre utilizatorii finali unor persoane sau agenti economici neautorizati de ISCIR pentru a se efectua interventii si reparatii la acestea;
k) editarea, completarea livretului aparatului si predarea acestuia utilizatorului final;
l) contrasemnarea raportului de verificare de catre utilizatorul final, care semnifica faptul ca acesta si-a asumat obligatiile privind utilizarea in continuare a aparatului numai in conditiile in care il va supune verificarilor tehnice periodice.

NOTA: AUTORIZAREA FUNCTIONARII CENTRALEI TERMICE SE FACE CU SOCIETATEA CARE A FACUT PUNEREA IN FUNCTIUNE A CENTRALEI. ACEASTA AUTORIZARE REPREZINTA DE FAPT LUAREA IN EVIDENTA ISCIR A CENTRALEI DUMNEAVOASTRA.


Verificare Tehnica Periodica

Operatiunile de verificare ale centralei termice se efectueaza la maximum 2 ani . Daca verificarea sau revizia nu se poate efectua la data reprogramata, se va sista furnizarea gazelor. In functie de rezultatele obtinute, verificarea tehnica periodica a centralei termice poate avea rezolutiile urmatoare: "se admite continuarea utilizarii" sau "se interzice functionarea in continuare a aparatului".

Este strict interzisa incredintarea centralelor termice de catre utilizatorii finali unor persoane sau agenti economici neautorizati de ISCIR pentru a se efectua interventii si reparatii la acestea. Inainte de a va gandi la economiile pe care le puteti face apeland la un mester, in loc de o societate autorizata, luati in calcul riscurile la care va expuneti atat familia, cat si vecinii.

Utilizatorul final este obligat sa pastreze in bune conditii livretul centralei termice care evidentiaza verificarile tehnice periodice si care descrie conditiile de exploatare pe toata durata de serviciu a centralei termice, de la prima punere in functiune si pana la scoaterea din uz a acesteia. Livretul centralei termice impreuna cu documentatia tehnica de identificare a centralei si instructiunile de utilizare/intretinere trebuie sa fie transmise o data cu centrala, in cazul transferarii acestuia unui alt utilizator final (de exemplu, atunci cand vindeti apartamentul in care ati montat centrala termica).
In perioada dintre doua verificari tehnice periodice, utilizatorul final este obligat sa respecte instructiunile de utilizare ale producatorului, care ii sunt special destinate, instructiunile si recomandarile agentului economic autorizat care a efectuat lucrarile de punere in functiune si, dupa caz, de verificare tehnica periodica, iar in cazul constatarii unui defect, sa opreasca imediat aparatul in siguranta si sa anunte un prestator de specialitate autorizat.

Verificarea tehnica periodica se va face de catre prestatorul de specialitate, conform instructiunilor aplicabile specifice fiecarui tip de aparat, tinand seama de parcurgerea urmatoarelor etape:

a) alimentarea aparatului cu combustibil gazos, apa si energie electrica;
b) verificarea etanseitatii circuitelor de combustibil gazos si de apa;
c) verificarea functionarii sistemelor de reglare si de protectie;
d) reglarea parametrilor de intrare in aparat;
e) reverificarea functiilor de reglare si protectie la cald (in functionarea normala a aparatului);
f) verificarea la cald a evacuarii gazelor de ardere, a tirajului si a etanseitatii circuitului de evacuare a gazelor de ardere;
g) aducerea aparatului in functionare la parametrii nominali si efectuarea verificarii arderii;
h) masurarea parametrilor de functionare si inregistrarea acestora in buletine, fise de masuratori etc. (in conformitate cu propriile proceduri) si, in mod obligatoriu, intr-un raport de verificare.
k) editarea, completarea C1 pentru prima revizie, iar apoi C2 pentru reviziile ulterioare
l) contrasemnarea raportului de verificare de catre utilizatorul final, care semnifica faptul ca acesta si-a asumat obligatiile privind utilizarea in continuare a aparatului numai in conditiile in care il va supune verificarilor tehnice periodice.

Autorizare de functionare

Autorizarea Functionarii centralelor termice reprezinta ansamblul de activitati de verificare si validare a rezultatelor masuratorilor si incercarilor functionale executate la punerea in functiune initiala a aparatelor sau cu ocazia verificarilor tehnice periodice ale acestora, in scopul confirmarii indeplinirii conditiilor de functionare in siguranta a aparatelor instalate de d-voastra.

Actele necesare autorizarii functionarii centralei termice

  • proces verbal de punere in functiune a instalatiei interioare de utilizare gaze naturale
  • factura achizitie centrala termica
  • certificat garantie centrala termica
  • manual de utilizare centrala termica
  • raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF)
  • Declaratie de conformitate pentru instalatia de incalzire emis de catre firma montatoare autorizata ISCIR conform PT A1 pentru montaj (procesul verbal de probe la rece)
  • copie dupa autorizatia ISCIR a firmei care a instalat centrala termica
In cazul in care proprietarul nu solicita verificarea centralei, macar o data la doi ani, si nu isi reinoieste autorizatia, in cazul unui control al companiilor de gaz, poate fi pasibil de sanctiuni aspre.

Contract Service

Se emite pe o perioada de 2 ani de zile din momentul efectuarii reviziei tehnice / verificarii tehnice periodice . In aceasta perioada orice interventie reclamata de catre utilizatorul final al centralei este gratuit, doar piesele ce urmeaza a fi schimbate sunt contra-cost. Conform reglementarilor in vigoare acest contract este obligatoriu si certifica autorizarea de functionare emisa in conditiile legale. Acest contract de service trebuie facut doar cu societatile autorizate in acest caz de catre ISCIR.

Posesorii de centrale termice au obligatia de a-si incheia un contract de service cu o firma autorizata de ISCIR. Documentele pe care le cere Distrigaz tuturor posesorilor de centrale au fost reglementate de PTA1 (Prescriptia Tehnica ISCIR A1), care a aparut in septembrie 2002. Utilizarea centralelor termice fara verificarea tehnica periodica de o firma autorizata ISCIR si fara avizarea raportului de verificare de catre cei autorizati sa o faca este interzisa si atrage decuplarea de la reteaua de combustibil gazos a acestuia. Incheierea unui contract de service pentru centrala dumneavoastra termica constituie, pe langa respectarea legii, un mare avantaj pentru dumneavostra.

Trebuie sa stiti ca, fara o intretinere periodica a centralei creste riscul de a avea o defectiune majora si chiar nefunctionarea echipamentelor de care depinde confortul dumneavoastra. Prin inspectiile perioadice efectuate, firma noastra va asigura ca echipamentele dumneavoastra functioneaza la eficienta maxima, in parametrii prescrisi. De asemenea, echipamentul dumneavoastra va functiona in siguranta si veti beneficia de economie la consumul de combustibil.


MONTAJ :

Ofertare si comercializare echipamente de incalzire/ ventilare/ si echipamente sanitare

Toate produsele oferite de noi sunt omologate si atestate de institutiile specializate si recunoscute pe plan extern (ISO 9001, ISO 9002, TUV, ISPESL, DIN, etc.) si certificate pentru piata romaneasca (functie de caz ISCIR, DISTRIGAZ, MLPTL) Echipamentele si serviciile au un raport pret/calitate corect bazat pe o buna cunoastere a pietei si a caracteristicilor declarate de producatori.

Incalzire si climatizare
A SERVICII TERMO BRASOV asigura servicii de consultanta, proiectare si executie a instalatiilor termice si de climatizare. Firma noastra comercializeaza datorita parteneriatelor incheiate cu cei mai mari furnizori de echipamente din domeniul instalatiilor, o gama completa de centrale termice (tiraj natural, tiraj fortat, cu combustibil lichid sau gazos), boilere si incalzitoare instantanee, cazane de sol, radiatoare (aluminiu, otel, fonta). De asemenea asiguram servicii de montaj al aparatelor de climatizare tip split/multisplit, aparent sau in plafon fals, a centralelor de tratare a aerului, ventilatoarelor, perdelelor de aer, ventilo-convectoarelor.

Investitia intr-un sistem de incalzire este o investitie pe termen lung, iar in cazul incalzirii prin pardoseala, rezultatele sunt cu atat mai evidente intrucat fiabilitatea foarte mare a sistemului conduce la un nivel ridicat al valorii imobilului in care este instalat acest sistem de incalzire (eficacitate, confort maxim, estetica).

Incalzire in pardoseala

A SERVICII TERMO BRASOV ofera prin acest sistem cel mai inalt grad de confort datorita pardoselii mereu calde, a temperaturii distribuite uniform in toata incaperea (mai ales la nivelul corpului) si posibilitatii reglarii exacte a acesteia. Dimensiunile apreciabile ale pardoselii permit o distributie uniforma a caldurii, eliminand astfel gradientele termice ce se resimt cu usurinta la sistemele obisnuite de incalzire. Caldura se raspandeste uniform in ambient pentru a garanta confortul, conferind sistemului o serie de avantaje care i-au asigurat succesul in tarile unde a fost utilizat.
Instalarea sistemului este simpla si rapida, economisind timp si operatiunile greoaie necesare instalarii unui alt sistem de incalzire traditional.

Climatizare

Cu ajutorul instalatiilor de climatizare A SERVICII TERMO BRASOV poate realiza schimburile de aer necesare in incaperi pentru reducerea concentratiei de bioxid de carbon si vapori de apa si inlaturarea mirosurilor, precum si o tratare a aerului prin incalzire (in timpul iernii) sau racire (in timpul verii), filtrare, umidificare in functie de parametrii ceruti in incaperea respectiva.

Climatizare de tip SPLIT
Cea mai simpla si rapida oferta de climatizare oferita de A SERVICII TERMO BRASOV, fiind usor de montat, foarte fiabila si nu in ultimul rand la un pret competitiv. Sunt constituite dintr-o unitate montata pe perete (in care se afla vaporizatorul) si o unitate exterioara (in care se afla compresorul si condensatorul racit cu aer). Legatura intre cele doua unitati se face prin intermediul unor tevi izolate care pot fi mascate sau ingropate in perete pentru a se respecta conditiile de ordin estetic. Unitatea interioara se caracterizeaza printr-o estetica deosebita, integrandu-se perfect in ambient. Aparatul este reversibil, putand functiona in anotimpul rece si ca pompa de caldura.

Controlul tuturor functiilor aparatului se realizeaza cu o telecomanda cu afisaj cu cristale lichide, putandu-se controla temperatura din camera, treapta de turatie a ventilatorului unitatii interioare, timpul de functionare a aparatului etc.

Climatizare incastrabila

Gama cuprinde aparate (functionand in regim de racire sau ca pompa de caldura) la care unitatea interioara se monteaza in interiorul plafonului fals, avand avantajul ca se poate racorda la o tubulatura de ventilare. Ventilatorul unitatii interioare are o presiune statica disponibila suficienta pentru conectarea la o retea de canale de ventilare.
Aparatul se poate folosi cu succes pentru climatizarea unor incaperi sau grupuri de incaperi cum ar fi : baruri, birouri, apartamente, restaurante.

Montaj echipamente sanitare

Montaj echipamente de relaxare si sport

Gama cuprinde : piscine olimpice, piscine relaxare, saune profesionale

eurocor close